Welkom bij Molen de Traanroeier

De Traanroeier heeft de BankGiro Loterij Molenprijs 2017 GEWONNEN!

We hebben de meeste stemmen gehaald en zelfs een nieuw record gevestigd! Niet eerder wist een molen de magische grens van 10.000 stemmen te passeren. Er is maar liefst 10.794 keer op de Texelse molen gestemd. Dolblij hebben we de cheque van € 50.000,- in ontvangst genomen. De Traanroeier waterdicht, daar staan we voor: dankzij deze geweldige prijs kunnen we de romp van nieuw riet laten voorzien en kan onze molen weer decennia vooruit. Alle stemmers, helpers en mensen die anderen hebben gestimuleerd te stemmen: Heel hartelijk dank voor jullie steun! Benieuwd naar de prijsuitreiking? Bekijk dan hier een filmpje van deze bijzondere dag.

Over De Traanroeier

Molen De Traanroeier is een nog werkende graanmolen in Oudeschild op Texel. Kom op bezoek en ontdek hoe je graan maalt met een windmolen!

Molen De Traanroeier is gebouwd in 1727 in Zaandam. Nadat hij daar bijna 200 jaar dienst had gedaan als graanmolen, is hij naar Texel verplaatst. Sinds 1902 bepaalt de karakteristieke molen de skyline van Oudeschild. De Traanroeier is als onderdeel van Museum Kaap Skil te bezoeken. Een ploeg vrijwillige molenaars laat de molen regelmatig draaien. Het meel van de molen wordt in het museum verkocht en op het eiland in brood en taart verwerkt.

Een rare naam

Molen De Traanroeier dankt zijn naam aan de plek waar hij oorspronkelijk stond. Dit was in Zaandam aan de Weer, op de kruising met de Traanroeyersloot. Met het roeien van traan had de molen zelf niks te maken.

 

Bezoek de molen

Bezoek
de molen

READ MORE
Steun de molen

Steun
de molen

READ MORE
Geschiedenis van de molen

Geschiedenis
van de molen

READ MORE

Adres:

Heemskerckstraat 9
1792 AA Oudeschild

Contact:

Telefoon: 0222- 314 956 (Kaap Skil)
E-mail: traanroeier@gmail.com

Openingstijden:

De Traanroeier is te bezoeken via Museum Kaap Skil 
Openingstijden museum:

Maandag:
10:00 - 17:00 (alleen tijdens de vakanties)
Dinsdag - Zaterdag:
10:00 - 17:00
Zondag:
12:00 - 17:00