Prachtig bedrag RaboClubSupport-actie

Wat waren we verrast toen we de enveloppe met daarin de cheque van de RaboClubSupport-actie openden: het onthulde het prachtige bedrag van € 874,85! Heel hartelijk dank aan iedereen die op molen De Traanroeier heeft gestemd.

Het bedrag staat gereserveerd voor het vervangen van de staart. We hopen dat de molenmaker in 2022 tijd heeft om deze (helaas nogal dure) klus te komen klaren.

 

Afdrukken

Stemmen voor een nieuwe staart

Van 4 tot 25 oktober kan er weer gestemd worden voor de Rabobank ClubSupport actie. Natuurlijk doet ook De Traanroeier mee. Het geld dat we hiermee ophalen, willen we gebruiken om de staartbalk te vervangen. Tijdens de recente schilderwerkzaamheden zijn we er namelijk achter gekomen dat hij verrot is. Bij het kruien van de wieken is een stevige staart essentieel. Bent u lid van de Rabobank Noord-Holland Noord? Dan is uw stem geld waard! Krijgt De Traanroeier uw stem?

Afdrukken

Dubbel prijs bij Rabo ClubSupport-actie

De Traanroeier heeft meegedaan met de Rabobank ClubSupport-actie. Dankzij vele stemmers kregen we een cheque van € 471,38 opgestuurd. Daar waren we al heel blij mee, maar we werden door de Rabobank ook nog uitgedaagd om mee te dingen naar de originaliteitsprijs van € 250,-. Daarvoor hebben we een bedankfilmpje gemaakt waarop te zien is hoe de molenaars de cheque met behulp van de maalstoel omzetten in klinkende munt. En we hebben gewonnen! We zijn dan ook heel trots op ons grappige, ouderwetse filmpje. Bekijk hem hier en vergeet niet je geluid erbij aan te zetten.

Afdrukken

Nieuwe kuipband dankzij Texelfonds

Dankzij een bijdrage van het Texelfonds heeft molen De Traanroeier een nieuwe kuipband gekregen. De kuipband houdt de kap stevig op de romp, ook als de molenaars de wieken op de wind kruien. Een belangrijk onderdeel, dus!

We zijn heel blij dat we dit hebben kunnen realiseren. Texelfonds: hartelijk dank!

Afdrukken

Corona-compensatie van Rabobank

Dankzij de Rabobank krijgen we alsnog de niet-gekregen-inkomsten van Open Molendag! Door de Corona-crisis ging Open Molendag, net als alle evenementen in deze periode, niet door. We stonden alweer in de startblokken om pannenkoeken te gaan bakken en wilden ook weer taart verkopen. Door het afblazen, liepen we ongeveer € 350,- aan inkomsten mis. De Rabobank zag dat veel clubs en stichtingen in zo'n situatie zaten en bood aan de gederfde inkomsten te compenseren. Een geweldig initiatief, waar wij natuurlijk heel blij mee zijn. Op 12 september, tijdens Open Monumentendag, hopen we weer als vanouds te kunnen gaan bakken. Maar voor nu was dit een heel mooie vervanging. 

Hartelijk dank, Rabobank! 

Afdrukken

Adres:

Heemskerckstraat 9
1792 AA Oudeschild

Contact:

Telefoon: 0222- 314 956 (Kaap Skil)
E-mail: info@kaapskil.nl

Openingstijden:

De Traanroeier is te bezoeken via Museum Kaap Skil
Openingstijden museum:

Van 1 maart - 1 november:
dagelijks 10:00 - 17:00 
Van 1 november - 1 maart:
di-zo 10:00 - 17:00